Kaip svečiui iš Vakarų ar Rytų apsakyti kraujinių vėdarų skonį? Kaip papasakoti, kas yra spirgai, varškės sūris ar tarkuotų bulvių blynas? Galima pasakoti dešimtis kartų, bet galima susėsti prie stalo ir visko kartu paragauti. Nuo šiol „Etno dvare“ siūlomas ypatingas valgiaraščio patiekalas – 4 asmenims skirtas „Degustacinis rinkinys“ – į kurį sudėta didelė mūsų kulinarijos paveldo. Rinkinio kaina – 9,90€.

Rinkinyje patiekiamas restorane suktas kastinys, kraujiniai vėdarai, mėsos ir varškės didžkukuliai, silkės gabaliukai, bulvinis blynas, spirgai ir kepto varškės sūrio skiltelės.

Tai ne tik tradicinių, iki šiol lietuvių mėgiamų valgių lėkštė, bet ir visų mūsų istorijos bei tikro kulinarijos paveldo skonis. Kiekvieno patiekalo, tiekiamo „Degustaciniame rinkinyje“, receptas siekia daugiau nei du ar tris šimtus metų, yra išbandytas ir patikrintas. Jauniausiais šioje lėkštėje, greičiausiai būtų cepelinas, kurį, pasak istoriko prof. R. Laužiko, lietuviai pradėjo valgyti vos prieš 150 metų…

„Degustacinis rinkinys“ – reprezentacinių tradicinių patiekalų lėkštė, kurią būtina patiekti kiekvienam šalies svečiui arba senųjų skonių išsiilgusiam tautiečiui!

Susijusios naujienos